My Keto Experience

My Keto Experience

יום שלישי, 30 בספטמבר 2014

קטוגני בחגים

הגענו לחגים, חגים אומר חופש, והרבה ארוחות משפחתיות.
איך מסתדרים בארוחות המשפחתיות? בקלות...
גם עם האוכל עצמו וגם עם כל השאלות של מה לאכול.

התקופה של החגים היא תקופה כייפית, מזג האויר הופך להיות נעים יותר ונפגשים הרבה עם בני המשפחה, ואצלנו גם מדובר בתקופה של ימי הולדת, כן -גם שלי :)

אז יום אחד לפני החג, חגגתי יום הולדת, ומן הסתם זוגתי לא ויתרה לי על עוגת יום הולדת קטוגנית ופינקה אותי בעוגה הבאה :
עוגת שוקולד נטו

אז נכון, חסרה שם פרוסת עוגה, צילמתי אחרי שטעמנו ורק אז הוספנו את הציפוי - אבל כמה שהציפוי מוסיף - העוגה הזו טעימה, טעימה במיוחד למי שנמצא בתזונה קטוגנית ולא רגיל כבר למתוק, לא מרגישים את המרירות וחתיכה אחת משביעה לגמרי !
מתכון ? - תוכלו למצוא בדף מתכוני הקינוחים פה : http://keto-exp.blogspot.co.il/p/blog-page_16.html

בדרך עוד לפני החג הספקתי לאכול גם סטייק טוב בסינטה בר , אחד מיני רבים בשבוע האחרון ...

ובחג - את הארוחה המרכזית של החג אכלנו אצל הוריה של זוגתי, יחד עם כל המשפחה שלה, כאשר אנחנו תיאמנו להביא מנה אחת - אסאדו. ומבחינתי זה הספיק מעל ומעבר.
על כל הברכות פסחתי (תפוח, דבש, תמרים וכו'..) ומגוון הסלטים שהיו על השולחן גם כן לא קרצו לי, קציצות הדג נראו אמנם טוב אבל הכילו לחם, אני המתנתי רק לאסאדו שבושל 12 שעות על האש.
אכלתי לי מנה יפה עם רוב חתיכות השומן (מי יאכל אותן חוץ ממני?) ושבעתי מיד.
לא הרגשתי מחסור או מוזר בשולחן, אכלתי כמו כולם, כמובן פחות מהרגיל - כי הכמויות פחתו. אבל עדיין ארוחת חג מלאה עם כל המשפחה.

בהמשך החג הארוך, זכיתי לטעום עוד כמה סטייקים ובשרים,
בשישי גם נהננו מצלעות כבש נחמדות בגריל:
צלעות כבש בגריל

ובשבת החלטתי להנות קצת מחלקי פנים, הכנתי לי מנה יפה של כבדי עגל, מלאי ויטמינים וכדאי לאכול פעם בשבוע שבועיים מנה של חלקי פנים מבקר (יש לשים לב שיש בהם כמות לא מבוטלת של פחמימות לעומת בשר רגיל, ולכן לא להגזים).
טיגנתי אותם בגהיי (אפשר כמובן גם בשמן קוקוס למי שששומר כשרות) במחבת עם כמון, בהרט ומלח גס - יצא מצויין
כבד בקר מטוגן עם תבלינים

מכל הבישולים בחג והטיגונים, נגמר לנו הגהי, אז מיד לקחנו 4 חבילות חמאה (של טרה ולא פרזידנט או משהו שדומה, זה מה שהיה ) וחידשנו את המלאי לשבוע הקרוב :

גהיי מוכן לסינון

הגהיי הוא ממש פשוט להכנה, ואני אעדכן בדף המתכונים כיצד להכינו...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה