My Keto Experience

My Keto Experience

מתכונים - קינוחים

אז כן, גם בתזונה קטוגנית יש קינוחים, וגם קינוחים טעימים מאד.
למי שחייב את התוספת הזו בסיום הארוחה, או נישנוש מעניין פעם בכמה זמן, המתכונים הבאים הם בשבילו.
רוב המתכונים מכילים גם ממתיקים "כשרים" - זאת אומרת שהם הכי פחות מזיקים וטבעיים, עדיין ממתיק כלשהו גורם להגברת תחושות רעב, ולפעמים גם לעליה האינסולין על אף שהוא נטול פחמימות ולכן, לא להגזים עם קינוחים וממתיקים.

*** הערה ***
 חלק מהמתכונים והתמונות הינם תמונות של מנות שזוגתי ואני הכנו, אך חלק הם גם מאתרים שמהם אספתי את המתכונים, אם יש מישהו שזכויותיו נפגעו בכך שצרפתי את המתכון והתמונות, אנא ידעו אותי ואוריד את התמונות.

  • מתכון ראשון -עוגת גבינה מסקרפונה

    רכיבים :

    1. 500 גרם מסקרפונה (שתי חבילות)
    2. ארבע גביעי שמנת 27% (שמנת של פעם)
    3. 5 ביצים
    4. גרדת לימון (כחצי כפית עד כפית)
    5. 2 כפות סטיביה (אפשר יותר, תלוי בטעם שלכם ועד כמה מתוק אתם רוצים את העוגה)
    6. מקל וניל או תמצית וניל טבעית.

    אופן הכנה :

    מערבבים את הגבינה, 2 גביעי שמנת, 5 ביצים, גרדת הלימון והסטיביה, יוצקים לתבנית ואופים בחום בינוני (180~) ל40 דקות (לא לאפות יותר מדי, בתנועה עדיין צריך לראות גלים). 
    מערבבים שני גביעי שמנת נוספים עם קורט סטיביה וטיפה וניל (אפשר להשתמש גם בסטיביה וניל), יוצקים על העוגה ומכניסים שוב לתנור, ל10 דקות נוספות.
    מצננים, מכסים את התבנית בנייר אלומניום ומכניסים למקרר לכמה שעות (עדיף לילה)

    סימון תזונתי :
     ל100 גרם : 5 גרם חלבונים, 6 גרם פחמימות , 26 גרם שומן.
    למנה : 3 גרם חלבונים, 3 גרם פחמימות, 15 גרם שומן.

    בתיאבון !



    מתכון שני -עוגת שוקולד - נטו

    מצרכים (לתבנית בקוטר 26):

    1. 8 ביצים
    2. 225 גרם חמאה
    3. 450 גרם שוקולד מריר 85% ומעלה
    4. להכנת הציפוי  : 150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה + 150 גרם שוקולד מריר 85% ומעלה.
    5. אופציה - מעט סטיביה.

    אופן הכנה :

    .
    1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

    2. בקערה, מערבבים קלות ביצים. מניחים את הקערה על סיר עם מעט מים רותחים ומחממים על אש קטנה באופן שתחתית הקערה לא אמורה לגעת במים תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת בקערה חמימה למגע.

    3. במיקסר, מקציפים את תערובת הביצים במהירות בינונית כ- 5 דקות עד שהקצף מסמיך מאוד ותופח. מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים להקציף עוד כ- 7-10 דקות, עד שמתקבל קצף בהיר ויציב שמגיע עד קצה הקערה.

    4. ממיסים חמאה ושוקולד ומצננים לטמפרטורת החדר.

    5. מעבירים כ- 1/4 מכמות הקצף לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת השוקולד לקערת הקצף ומקפלים עד איחוד.

    6. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ועטופה מבחוץ בנייר כסף.

    7. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר ועמוקה. ממלאים את התבנית הגדולה במים עד מחצית גובה העוגה.

    8. אופים כ-12 דקות, עד שהעוגה תופחת ומתחיל להיווצר קרום על פניה.

    9. מוציאים מהתנור (משאירים אותו פועל) ומכסים את פני העוגה בנייר כסף. מחזירים לתנור לכ-12 דקות נוספות, עד שהעוגה יציבה בצדדים אך עדיין רוטטת במרכז.

    10. מצננים ושומרים בטמפרטורת החדר עד הציפוי.

    11. מכינים את הציפוי: מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.

    12. מוזגים את הציפוי החם על העוגה ומצננים. שומרים עד 4 ימים בטמפרטורת חדר, או עד שבוע במקרר. מרקם העוגה משתפר ביום שלמחרת ולכן עדיף להכינה לפחות 12 שעות לפני ההגשה


    אפשר להוסיף גם מעט סטיביה במידה והעוגה אינה מספיק מתוקה לטעמכם - עניין של טעם אישי.

    בתיאבון !



    מתכון שלישי - פצצות שומן קטוגניות מקוקוס.

    מצרכים :

    1. כוס וחצי שבבי קוקוס או קוקוס מגורד - טבעי ללא תוספות
    2. רבע כוס שמן קוקוס אורגני טבעי (עדיפות לג'מוקה)
    3. רבע כוס גהיי או לחלופין ניתן להשתמש שוב בשמן קוקוס או ברבע כוס חמאה איכותית.
    4. רבע כפית קינמון
    5. 20-25 טיפות סטיביה.
    6. קמצוץ מלח הימלאיה (לשבור את טעם הלואי של הסטיביה).

    אופן הכנה :

    .
    1.לחמם את התנור ל175 מעלות ולפזר את שבבי הקוקוס על נייר אפייה, להכניסם לתנור ל5 עד 8 דקות עד שיקבלו צבע מוזהב - יש לערבב מדי פעם בכדי למנוע את חריכתם.
    2. להעביר לבלנדר ובתנועות קצובות לטחון עד שמקבלים תערובת חלקה - חמאת קוקוס קלוי, במידה ולא מצליחים לטחון את השבבי הקוקוס הקלוי בהתאם למכשיר שברשותכם, ניתן להוסיף מעט שמן קוקוס, זה יעזור לטחינה ובמהירה תקבלו את העיסה המבוקשת.

    3.הוסיפו את שמן הקוקוס וחמאה וערבבו בטמפרטורת החדר.
    4.הוסיפו את הקינמון, הסטיביה והמלח וערבבו היטב.
    5. מזגו את העיסה לתבניות מאפינס קטנות או לתבניות של קוביות קרח, כשתי כפיות לכל מנה יתנו לכם כ 12 מנות סה"כ - הכניסו למקרר לפחות ל30 דקות שיתקשו.
    זהו, לשמור במקרר ולא לגמור את הכל בבת אחת :)
  •  
    ערכים תזונתיים ליחידה : 
    2.6 גרם פחמימות (מתוכם 0.74 גרם פחמימות נטו ללא סיבים), 1.9 גרם חלבונים, 9.6 גרם שומן.
     
    בתיאבון !
     
     

מתכון רביעי - שוקולד קוקוס.

מצרכים :

  1. חצי כוס חמאת קקאו
  2. רבע כוס עיסת קקאו
  3. כוס חמאת קוקוס
  4. 3 כפות שמן קוקוס
  5. כפית ממתיק (סטיביה או אריתרול או סוכרה דיאט).

אופן הכנה :

ממיסים חצי כוס חמאת קקאו עם רבע כוס עיסת קקאו, מוסיפים כוס חמאת קוקוס, 3 כפות שמן קוקוס וכפית סוכרה דיאט (ניתן להשתמש בממתיק אחר). מערבבים היטב (אני השתמשתי בבלנדר יד), מוזגים לתבנית ומכניסים למקרר להתקשות.
 
בתיאבון !

מתכון חמישי - ממתק שוקלד של דורית שיינמן

מצרכים :

  1. 120 גרם שוקולד מריר לפחות 85% (אפשרי גם 100% מסת קקאו עם קצת תוספת סטיביה)
  2. 120 גרם חמאה
  3. חצי כוס שמן קוקוס
  4. טיפה ברנדי
  5. רבע כפית קפה שחור
  6. 2 ביצים

אופן הכנה :

להכניס את כל המצרכים פרט לביצים לסיר לחמם עד שנמס, לכבות את האש ולערבב טוב.
להוסיף את שתי הביצים לאחר שעירבבנו אותן טוב בצורה איטית ובזרם דק ולערבב טוב - על מנת שלא תיווצר לנו חביתה.
לקרר ולהעביר למקרר וגם מידי פעם לערבב עד שיתקשה בכדי שהשמן והחמאה לא יפרדו.
לאחר שהתקשה מעט - להעביר לתבניות סילקון  ומשם להעביר להקפאה - ניתן לחתון לקוביות קטנות לפני ההקפאה וכך להוציא כל פעם קובייה אחת או שתיים.


בתיאבון !
 

מתכון שישי - ממתק שוקלד קטוגני של איילת ניר

מצרכים :

  1. 20 גרם ג'לטין טהור
  2. רבע כוס מים
  3. 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  4. כף שמן קוקוס
  5. כפית ברנדי
  6. 40 גרם שוקולד מריר 85% לפחות.
  7. מקל וניל או תמצית וניל טבעית
  8. קמצוץ מלח הימלאיה.

אופן הכנה :

ממיסים את הג'לטין הטהור סמעט מים.
במקביל מרתיחים את השמנת עם שמן הקוקוס והברנדי.
לאחר שרותח להוסיף את הג'לטין והשוקולד, וניל וקמצוץ מלח ומערבבים היטב.
יוצקים לתבנית סיליקון ומשם למקרר להתקשות !
ערכים תזונתיים ליחידה (4.5 גרם) : 0.2 גרם פחמימה נטו, 0.6 גרם חלבון, 2 גרם שומן 
סה"כ 42 יחידות !
בתיאבון !


5 תגובות:

  1. יופי של קינוחים לתזונה קיטוגנית תהנו !

    השבמחק
  2. באיזו תבנית אופים את עוגת הגבינה ?
    24? 26 ? פחות... ?

    השבמחק
  3. תשובות
    1. http://www.cacaotv.co.il/product-page/עיסת-קקאו-נא-בלוק-5-קילו

      משהו כזה

      מחק